052-7321133
CBT
המכון לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי
בהפרעות חרדה וכאב כרוני
ד"ר ליאור דיין
רופא כאב מייעץ
I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.
לכולם ברור שידם של אורטופדים רבים "קלה על הדק" הניתוח והם מציעים ניתוחים ומבצעים אותם ללא הצדקה וללא צורך, והתוצאות בהתאם. במסגרת עבודתי במרפאת כאב בבית חולים איכילוב אני פוגש עשרות מטופלים שעברו טיפולים מיותרים והסתבכו לא לפני ששילמו ממיטב כספם בעבור הטיפול, ועוד מאות כאלה שהאינטואיציה הבריאה שלהם עמדה לצידם בהכריעם שלא לעבור טיפול ניתוחי מיותר. זה אחד מהחטאים של הרפואה המודרנית שמתגמלת יותר בעבור פעולות ופחות בעבור עצה פשוטה או דקירה במקום הנכון.
תחום ההתמחות העיקרי שלי הוא הממשק שבין מחלות אורתופדיות ורפואת כאב. מתוך ההיכרות העמוקה והייחודית כל אחד מהתחומים יש לי את היכולת
לאבחן מחלות אורתופדיות ממקור פרקים, שרירים, רקמות עמוקות או עמוד
שדרה. לאחר האבחנה לתת את הייעוץ האם מדובר בבעיה שיש לה פיתרון תרופתי (כולל תרופות מחוץ לסל הבריאות או תרופות תחת פיקוח בקופות החולים), להמליץ על תהליך של בירור (לדוגמא הדמייה מתקדמת כגוןCTאוMRI) ובהמשך להמליץ ולבצע פעולות מתחום רפואת הכאב (בלוקים עצביים, הזרקות למפרקים, גלי רדיו).
בנוסף קיים הנושא של הניתוחים האורתופדיים: הצורך בניתוח ועיתויו הם קריטיים: לעתים ניתן לדחות ניתוח או להימנע ממנו באמצעות טיפולים מתאימים. לא פחות חשוב לדעת מתי לא ניתן להימנע מניתוח אורתופדי, מתי דחיה של ניתוח עלולה להזיק או לפגוע באיכות החיים ללא צורך. מעבר לכך רפואת הכאב מסתכלת על האדם כמכלול ועל כן הטיפול והסיוע הנפשיים הם חלק מהותי מהטיפול בכאבים כרוניים.
למרות כל האמור לעיל יש לזכור שלרפואת הכאב, כמו גם לאורטופדיה, אין פתרונות קסם. מצבי כאב הם מורכבים בדרך כלל. קיימת חשיבות עצומה לזהות אותם מוקדם ולאתר מי שעלול לסבול מכאבים כרוניים בעתיד כתוצאה מחבלות (אפילו חבלות קלות), לאפשר לו רמת תפקוד נאותה והכי חשוב: לא להתייאש ממנו. רופא כאב אמיתי לא מתייאש ממטופליו, הוא מנסה שוב ושוב ולעולם אינו עוזב, גם אם הוא בעצמו מאמין שהוא מיצה את כל האפשרויות, פשוט מפני שלעיתים קרובות הרופא עצמו הוא התרופה.
ליצירת קשר במייל: liordayan.3105@gmail.com