052-7321133
CBT
המכון לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי
בהפרעות חרדה וכאב כרוני
ד"ר גבי ברקאי
פסיכיאטר מייעץ
ד"ר ברקאי למד רפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית. במקביל ללימודי הרפואה השלים ד"ר ברקאי תואר שני בנוירוביולוגיה בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית, בהצטיינות. ד"ר ברקאי סיים בשנת 2002 את התמחותו בפסיכיאטרייה בבית החולים הדסה עין כרם ועבד שם כפסיכיאטר בכיר במחלקה הפסיכיאטרית. במקביל למסלול הלימודים וההכשרה המקצועית שלו ברפואה השתתף ד"ר ברקאי בפרוייקטים מחקריים שונים בהדמייה ממוחשבת ובנוירופיסיולוגיה. הוא השתתף גם בהקמת מערכת של MRI תפקודי בבית החולים הדסה עין כרם.
על חלקו בפרויקט זה זכה ד"ר ברקאי לפרס יאיר גון בפסיכיאטריה לשנת 2003, מן הפקולטה לרפואה בהדסה. ד"ר ברקאי עבר הכשרה במחקר בהדמייה של המוח במסגרת סדנה בבית החולים Brigham and Women's בבוסטון המסונף לאוניברסיטת הרווארד וכן עבר שנת השתלמות במחקר בהדמייה של המוח באוניברסיטת אינדיאנה בארה"ב.
גב' חסידה עמיהוד
תראפיסטית בתנועה
אם לארבעה, תראפיסטית בתנועה (אוניברסיטת חיפה) ומטפלת דיאדית. M.A בייעוץ וחינוך מיוחד (אוניברסיטת חיפה), B.A. בחינוך ללקויי שמיעה (אוניברסיטת תל-אביב). בעלת ניסיון של 18 שנים בטיפול רגשי בילדים ומתבגרים והדרכות הורים: במסגרות טיפוליות וחינוכיות שונות (בי"ח פסיכיאטרי, משרד החינוך, החינוך המיוחד), ובמגזר הפרטי. מרצה במכללה לחינוך ללימודי תואר B.A, באוניברסיטת אריאל ובבית איזי שפירא.
"תראפיה בתנועה" הינה טיפול רגשי המהווה אחד מתחומי הטיפול ב"יצירה והבעה", בהם נעשה שימוש באומנויות השונות כדרך טיפולית. במפגש הטיפולי אנו מאפשרים התנסות והכרות עם הגוף באופן חופשי תוך כדי משחק ושימוש באמצעי הבעה מגוונים, המאפשרים לכל-אחד את דרך הביטוי הנכונה עבורו. אפיוני התנועה שבאים לידי ביטוי בהתנסויות בטיפול, יחד עם הבנת תהליכים פסיכולוגיים התפתחותיים, משמשים ככלי לאבחון, לביטוי וכבסיס לשינוי.
הגוף מסמן לנו אודות אזורי מתח וכאב אותם ניתן להבין יותר במהלך התהליך הטיפולי ולרכוש כלים להתמודדות עם הכאב. העבודה דרך ועם הגוף מאפשרת יצירת קשר בלתי אמצעי. היות וילדים קשובים לגופם יותר ומשתמשים בו באופן תדיר, הכלי הטיפולי בתנועה זמין ויעיל מאוד גם עבורם.
מטפלת באזור השרון. לקביעת פגישה: 054-4945503
מר רן שורר
בעל ואב לשני ילדים. בעל ניסיון טיפולי בהתמודדות עם אנשים עם הסובלים ממחלות כרוניות בשלבים שונים בחיים. בשנים האחרונות אני מרכז את הצוות הפסיכולוגי במכון הראומטולוגי במרכז הרפואי איכילוב, ת"א.
העבודה הטיפולית שאני פוגש כרוכה פעמים רבות בהתמודדות עם שיקום התפקוד אחר מחלות גוף-נפש, התמודדות עם כאב יומיומי ומציאת כלים מתאימים להתמודדות עם מחשבות שליליות הקשורות למצב. כמטפל אני מנסה להבין את קשיי היום-יום של האדם, וממקום זה לחבור לכוחות ומשאבי הנפש/גוף הנמצאים בכל אחד מאיתנו. במסגרת העבודה הטיפולית נעשה שימוש בכלים טיפוליים שונים שיעילותם הוכחה במצבים אלו כוללת מרכיבים של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), דמיון מודרך ושימוש בכלים מתקדמים לעיבוד אירועי מצוקה וסטרס בעזרת EMDR.
בתחום הנוירופסיכולוגיה, אני מרכז את הצוות הקוגניטיבי ביחידת קשב וזיכרון במרכז הרפואי "אסף הרופא" לאבחון וטיפול בהתמודדות עם הפרעות קוגניטיביות כולל הפרעות קשב וריכוז (ADHD), קשיים בזיכרון, חבלות ראש ועוד. מסגרת זו מדגישה את הקשר המורכב שבין הגוף- המוח –הנפש ואת הצורך להתייחס לכל המרכיבים הללו במסגרת רחבה במטרה לסייע לאדם לחזור לאיכות החיים טרם המשבר.